Tiedotteet

Tiedotteet09.11.2020

Intro tillgängligt på svenska

intro svensk språkversion

Vi har utvecklat språkversionerna av Intro och nu fungerar Intro även på svenska. I den tidigare versionen kunde man skapa introduktionsinnehållet på svenska, men gränssnittet fungerade enbart på finska. Gränssnittet i den uppdaterade versionen som nu har publicerats fungerar på svenska.

Om du vill läsa meddelandet på finska, hittar du den finska versionen här.

Språkversionerna har spelat en viktig roll i utvecklingen av Intro. Med de nya språkversionerna kan Intro användas mångsidigare som stöd vid introduktionerna. Språkversionerna betjänar bättre sådana organisationer som använder de båda inhemska språken. Språkversionen innehåller förutom innehållet på svenska även sättet på vilket e-postmeddelandena sker, vilket i sin tur förbättrar passeringsfrekvensen för inbjudningar och meddelanden. Dessutom har utformningen av e-postfunktionen harmoniserats och innehållet i meddelandena förtydligats.

När Intro öppnas är språket fortfarande finska, men språket kan ändras i den egna användarprofilen. Ändringen av språk uppdaterar inte automatiskt innehållet i introduktionsplanerna till svenska. Om den befintliga finska introduktionsplanen ska skapas på svenska, är det bäst att man kopierar den finska planen, namnger planen på svenska och översätter de finska texterna i den kopierade planen.

Utvecklingsarbetet med språkversionerna fortsätter. Nästa språkversion är engelska. Information om den engelska versionen av Intro ges när språkversionen börjar bli färdig.

Prova Intro gratisLäs Kimitoöns erfarenhet av Intro

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus