Tukiartikkeli

Omat tiimit ja tiimin luonti

Omat tiimit osiossa pääsee hallinnoimaan tiimejä, joihin käyttäjä kuuluu. Ylläpitotiimin omistaja näkee tässä osiossa kaikki organisaation tiimit, vaikka ei itse kuuluisi niihin. Alatiimien omistajat näkevät tässä osiossa vain ne tiimit, joihin itse kuuluu. Perehdytysvastaava näkee tässä osiossa vain sen tiimin tarkemmat tiedot, joka hänellä on juuri sillä hetkellä aktiivisena. Perehdyttäjät ja perehdytettävät eivät näe Tiimit-osiota lainkaan.

Jos käyttäjä kuuluu useampaan tiimiin, näkymä on alla olevan kaltainen. Vihreänä oleva tiimi on aktiivisena oleva tiimi. Siniset tiimit ovat muita tiimejä, joita käyttäjällä on oikeus tarkastella. Keskellä kerrotaan, kuinka monta käyttäjää kyseiseen tiimiin kuuluu ja mikä on tiimin tunniste. Tunniste tieto liittyy raportointiin ja sillä voidaan kertoa, mille ylätasolle tiimi kuuluu. Tunnisteena esimerkiksi päiväkodilla voi olla "Varhaiskasvatus" ja "Sivistyspalvelut" ja koululla "Perusopetus" ja "Sivistyspalvelut". Näin ollen voidaan ottaa raportti erikseen kaikkien koulujen perehdytyksistä tunnisteen "Perusopetus" avulla ja päiväkotien perehdytyksistä tunnisteen "Varhaiskasvatus" avulla, mutta sen lisäksi voidaan ottaa yhteinen raportti tunnisteen "Sivistyspalvelut" avulla, jolloin raportille tulee sekä päiväkodit että koulut. Tunnisteita voi olla useita.

Vain omistaja-roolilla oleva käyttäjä voi luoda uusia tiimejä. Uusi tiimi luodaan + Lisää uusi tiimi -painikkeella. Tiimille annetaan nimi ja tunnisteet. Käyttäjä joka luo tiimin, on automaattisesti sen omistaja. Kun tiimi on luotu, siihen voi kutsua muitakin käyttäjiä. Lue lisää käyttäjien kutsumisesta täällä.

Tiimin tietoja pääsee muokkaamaan Muokkaa-painikkeella. Tiimin käyttäjiä pääsee hallinnoimaan, eli muokkaamaan olemassa olevia ja kutsumaan uusia käyttäjiä klikkaamalla tiimin rivin kohdalla.

Muokkaa-painikkeesta avautuu tarkemmat tiedot tiimistä. Tiimin nimeä ja tunnisteita voi muokata.

Tiimien arkistoiminen

Mikäli tiimi lakkaa olemasta ja se halutaan poistaa, voivat pääkäyttäjät poistamisen sijaan arkistoida tiimejä. Tiimiä arkistoidessa, myös tiimin käyttäjät arkistoidaan kyseisestä tiimistä.

Mikäli arkistoitavan tiimin jäsenillä on keskeneräisiä perehdytyksiä ja jaettuja mallipohjia, kysytään arkistoinnin yhteydessä, keskeytetäänkö perehdytys tai siirretäänkö perehdytys ja mallipohjat toiseen tiimiin.

Arkistoidut tiimit ja tiimien perehdytykset ovat tarkasteltavissa myöhemmin raportointinäkymän kautta.