Blogit05.08.2019

Onko perehdytystiimisi ajan tasalla?

-Ai niin se uusi työntekijä aloittaa muuten ensi viikolla! Ville hei tuukko nää mun kans perehdyttään sitä? Laitan sulle kalenteriin, että tuolloin se tullee. Eiku sehän onki jo ihan täynnä, kysäsen jos vaikka Misa tulis kaveriks ku se kuitenkin tietää vähän kaikesta kaikkea.

Tämä on (ikävä kyllä) melko yleinen tilanne useissa uusien työntekijöiden perehdytyksissä. Perehdytykseen ei panosteta kunnolla vaan se hoidetaan muiden kiireiden lomassa. Lopulta perehdytys jää erittäin ohkaiseksi ja uusi työntekijä joutuu itse oppimaan sen sijaan, että hänet perehdytettäisiin kunnolla. Tämä taas voi vaikuttaa siihen miten uusi työntekijä kokee työyhteisön ja kuinka nopeasti hän pääsee kiinni tuottavaan työhön.

Lue vinkit tehokkaampaan perehdytykseen

Perehdytys kuuluu kaikille, mutta kuka ehtii?

Perehdytys ei ole vain lähiesimiehen tai HR:n vastuulla. Mitä useampi henkilö perehdytysprosessiin osallistuu, sitä monipuolisempi ja parempi uuden työntekijän perehdytyksestä tulee. Perehdytys ei ole myöskään enää vain kertomista organisaation kulttuurista ja historiasta, vaan jokaiselle uudelle työntekijälle tulisi luoda hänen työtehtäviinsä räätälöity perehdytys.

Kun perehdytysprosessiin osallistuu useita henkilöitä, voi kalentereiden ja muistutusten kanssa pelaaminen aiheuttaa liikaa päänvaivaa. Viestintää voidaan hoitaa Slackissa, Whatsapissa, Facebookissa, sähköpostitse. Kaiken tämän siirtäminen yhteen paikkaan, helpottaa koko perehdytystiimin osallistumista perehdytykseen ja pitää heidät ajan tasalla perehdytyksen etenemisestä.

Lue myös: Perehdytystiimin merkitys

Kaikki tieto yhdessä paikassa

Intro-perehdytystyökalu mahdollistaa, että kaikki perehdytykseen liittyvä tieto on samassa paikassa koko tiimin saatavilla. Introssa voit kutsua perehdytystiimin jäsenet osaksi uuden työntekijän perehdytyssuunnitelmaa. He näkevät omat perehdytystehtävänsä ja voivat seurata miten perehdytysprosessi etenee kokonaisuudessaan. Samalla myös perehdyttävä näkee oman suunnitelmansa ja tietää millaisia tehtäviä on luvassa.

Lue myös: Digitaalinen vs. manuaalinen perehdytys

Kokeile Introa maksutta